Over Stichting OVA

Logo Stichting ova

Leven met een beperking in een ontwikkelingsland

De heer M.Boubaouch kwam in 2009 op zijn 20e in een scootmobiel terecht, terwijl hij ervoor op eigen benen liep. Zijn beperking hield hem niet tegen om door te gaan met zijn doelen, zoals veel reizen. Met zijn beperking kwam hij vaak in ontwikkelingslanden, waar hij met een scootmobiel zag hoe moeilijk het is om zich te verplaatsen. Geen aangepaste bussen/trams, veel slechte voetpaden, winkels niet rolstoeltoegankelijk etc. Hij ging met hulpmiddelen op vakantie en zelfs met hulpmiddelen was het zwaar. In ontwikkelingslanden zoals Marokko krijgen mensen met een beperking geen hulpmiddelen en ook geen uitkering van de overheid. Hij kwam vaak ouderen en kinderen tegen met een beperking die over de grond kruipen, omdat ze niet eens een duwrolstoel hadden. Hij heeft jaren aan de mensen gedacht met een beperking die niet eens een duwrolstoel hadden en gescheurde kleren dragen, omdat ze geen inkomen hebben en de ouders het financieel niet breed hebben.

Overlijden broertje leidt tot oprichting Stichting OVA

In het jaar 2014 in september was M. Boubaouch op vakantie in Marokko en kreeg een whatsapp bericht van zijn buurjongen dat zijn broertje is overleden. M. Boubaouch zijn broertje had veel beperkingen en is op 21 jarige leeftijd overleden. Het overlijden van zijn broertje was één van de zwaarste beproevingen die M.Boubaouch in zijn leven heeft meegemaakt en is tot de dag van vandaag nog een zware beproeving voor hem. Na een lange tijd emotioneel thuis te hebben gezeten heeft zijn neefje hem overgehaald om buiten een luchtje te scheppen. Op zijn scootmobiel ging hij samen met zijn neefje een rondje maken in de stad in Marokko. Tijdens een emotionele wandeling in de stad zag hij veel mensen met een beperking vragen om hulp. Een man die niet kan lopen en over de grond zat te kruipen vroeg hem of hij ook een scootmobiel voor hem kan regelen. M.Boubaouch besloot om een video te maken van de man en een geld inzameling te starten. In een korte tijd had hij via social media en whatsapp het geld bij elkaar. Tijdens zijn 1e project heeft zijn zusje, H.Boubaouch, die ook in een rolstoel zit, haar hulp aangeboden om hem te helpen. Samen begonnen ze een team om arme mensen/mensen met een beperking te helpen. voor het eerste project hebben ze onder andere het erf geld van hun broertje gebruikt. Na het succesvol afronden van het eerste project, kwamen er meer projecten.

Naam voor een nieuwe Stichting

M.Boubaouch heeft lang nagedacht over de naam van de Stichting. Hij wilde de naam Abdelhakim gebruiken als naam voor de stichting, omdat dat de naam is van zijn overleden broertje die zuiver was als persoon, en Allah Weet het het beste. Abdelhakim was een persoon waar hij veel van hield, alleen is er niemand die meer de liefde verdient dan Allah. Daarom kwam hij met de naam Stichting OVA (Omwille Van Allah). Alle projecten die hij doet, zijn omwille van Allah en omwille van zijn broertje, die als Allah het wil alle hassanaat zal ontvangen voor de activiteiten die hij voor de Stichting doet.

Hier treft u twee foto’s van M.Boubaouch. De eerste foto is gemaakt vlak voordat hij in een scootmobiel terecht was gekomen. De tweede foto is gemaakt toen hij in een scootmobiel zat. De foto is gemaakt bij het graf van zijn broertje, Moge Allah genadig zijn met zijn ziel.

Wat je kan doneren

wheelchair, wheel chair, chairbound

Duwrolstoel

Po-stoel doneren

Po-stoel

crutch, support, medical

Krukken

fashion, sweater, clothes

Kleding

coin, euro, europe

Geld

Scootmobiel doneren

Scootmobiel en andere matrialen

Naast de bovenstaande materialen valt er veel meer te doneren zoals urinalen, verpleegbedden en meer. Neem voor vragen hierover contact met ons op. 

Doneer of neem contact op voor meer vragen