Over Ons

Stichting OVA (Omwille van Allah)

Doneer Omwille van Allah

Stichting OVA (Omwille Van Allah) zal de belangrijke steun aan de behoeftigen alleen kunnen voortzetten met jullie donaties.

Doneren voor goede doel

Rolstoelen doneren?

Doneren kan met een geld bedrag maar u kunt ook rolstoelen, Scootmobielen en krukken doneren en andere attributen die minder validen een beter leven kan geven.

Vrijwilliger worden?

Door de vele projecten zijn wij altijd opzoek naar vrijwilligers om het team te ondersteunen. Klik hier om je aan te melden.

Mohamed Boubaouch de Initiatiefnemer

M.Boubaouch is de initiatiefnemer van stichting OVA. Hij kwam op dit idee wegens zijn persoonlijke omstandigheden:

- Hij kwam op zijn 20e terecht in een scootmobiel. Hij gaat vaak op vakantie naar ontwikkelingslanden en begrijpt hierdoor welke hulpmiddelen mensen met een beperking nodig hebben.

- Zijn overleden broertje Abdelhakim was zijn laatste inspiratiebron om Stichting OVA op te richten. Abdelhakim deed veel voor de mindervaliden en armen ondanks zijn beperkingen.

- Hij heeft geen zwakte voor geld. Stichting OVA is ook niet opgericht als winstgevend. Elke cent wordt 100% uitgegeven aan de projecten.

Doneer met een schone intentie een klein bedrag per maand

Ontstaan van Stichting OVA

De heer M.Boubaouch kwam in 2009 op zijn 20e in een scootmobiel terecht, terwijl ervoor op eigen benen liep. Zijn beperking hield hem niet tegen om door te gaan met zijn doelen, zoals veel reizen. Met zijn beperking kwam hij vaak in ontwikkelingslanden, waar hij met een scootmobiel zag hoe moeilijk het is om zich te verplaatsen. Geen aangepaste bussen/trams, veel slechte voetpaden, winkels niet rolstoeltoegankelijk etc. Hij ging met hulpmiddelen op vakantie en zelfs met hulpmiddelen was het zwaar. In ontwikkelingslanden zoals Marokko krijgen mensen met een beperking geen hulpmiddelen en ook geen uitkering van de overheid. Hij kwam vaak ouderen en kinderen tegen met een beperking tegen die over de grond kruipen, omdat ze niet eens een duwrolstoel hadden. Hij heeft jaren aan de mensen gedacht met een beperking die niet eens een duwrolstoel hadden en gescheurde kleren dragen, omdat ze geen inkomen hebben en de ouders het financieel niet breed hebben.

Doelstelling

Doel van Stichting OVA (Omwille Van Allah) is om het leven van mensen met een beperking en ouderen makkelijker te maken. We helpen als het ware mensen met een beperking/ouderen om zich te kunnen redden. Dit doen we met nadruk in ontwikkelingslanden (Afrika). Dit omdat mensen met een beperking in zulke landen vaak geen uitkering, hulpmiddelen en zorg krijgen van het land. Met mensen met een beperking bedoelen we als het ware gehandicapten waarbij gedacht kan worden aan lichamelijke en geestelijke beperkingen zoals iemand die niet kan lopen of iemand met psychische klachten.

Stichting OVA richt zich voornamelijk op ontwikkelingslanden, omdat de hulp voor mensen met een beperking in deze landen erg minimaal is of helemaal ontbreekt. Wij helpen mensen met een beperking en ouderen met hulpmiddelen zoals een douchestoel, elektrische verpleegbed, scootmobiel, medicijnen, operaties, huisaanpassingen en budget geld. De hulpmiddelen kopen we of krijgen we vaak van donateurs die we vervolgens mee sturen met de transporteur. Voor de mensen met een beperking in Nederland zullen we activiteiten organiseren zoals een dagje uit voor mensen met een beperking of een leuke activiteiten dag met lekkere hapjes. Dit zodat mensen met een beperking ook in Nederland onze steun krijgen erbij te horen in de maatschappij.

Financiële Steun

Stichting OVA zal de wijze van realisatie alleen kunnen uitvoeren met donaties die wij ontvangen. Wij zijn dan ook afhankelijk van donaties van vrijwilligers die we ontvangen via social media en mond tot mond reclame. Naast donaties in geld doneren mensen en organisaties ook hulpmiddelen. We leggen veel contacten met organisaties zoals verpleeghuizen die oude hulpmiddelen en hulpmiddelen van overleden personen doneren. Ook doneren mensen hulpmiddelen van een overleden familielid.

Wij noemen onszelf vrijwilligers van Stichting OVA aangezien we alles 100% vrijwillig doen. Geen enkele vrijwilliger zal een bedrag in loon krijgen voor zijn bijdrage. Alle vrijwilligers hebben hun eigen inkomsten, waardoor ze geen inkomen mogen vragen voor hun vrijwillige bijdrage. Kortom is stichting OVA niet winstgevend. Wij zullen all onze opgehaalde donaties publiceren op Stichtingova.nl.

Beloningsbeleid

- Werkzaamheden van team OVA is 100% vrijwillig;
- Bijeenkomst etentjes worden niet betaald uit budget OVA;
- Wel reiskosten;
- Betaling slaapplek in behoeftige land in overleg;
- Andere gemaakte kosten voor de stichting kunnen in overleg betaald worden.

Veel Gestelde Vragen

De afgelopen jaren hebben wij veel vragen gehad. Hieronder treft u de tien meest voorkomende vragen met antwoord:

Nee. Wij doen alles omwille van Allah. 

We hebben dit 1 keer gedaan, maar dit doen we niet meer. Voor geldinzamelingen voor operaties verwijzen we naar stichtingen zoals Stichting Najiba en Stichting el Baraka.

We hebben veel aanvragen hierover gehad, maar allemaal afgewezen. We helpen voornamelijk mensen met een beperking/arme mensen in ontwikkelingslanden.

Ja, veel mensen die rente hebben ontvangen doneren het aan Stichting OVA voor projecten. Dit zodat ze rente geld niet houden.

Ja, Stichting OVA wordt vaak benaderd door mensen die graag willen helpen. Sommige vragen waar ze mee kunnen helpen en sommige bieden hulp aan. Zo heeft een professional gevraagd of hij een logo voor Stichting OVA wilt maken. Een andere professional heeft aangeboden om de website in elkaar te zetten voor Stichting OVA.

Ja, we geven vaak kleding aan behoeftigen in ontwikkelingslanden.

Wij hebben veel contact met Stichting el Baraka en Stichting Najiba aangezien we die 100% vertrouwen.

Stichting OVA krijgt geld gedoneerd via social media. We gebruiken facebook, snappchat en whatsapp om onze projecten/geld inzameling te delen. Via social media krijgen we ook veel hulpmiddelen van mensen. Vaak zijn het hulpmiddelen van een zieke familielid die is overleden. We doen ook onze best om grote organisaties te benaderen. We hebben veel hulpmiddelen gehad van READE. Verder krijgen we veel donaties via mond tot mond reclame.

Hieronder treft u hulpmiddelen die wij vaak gebruiken voor behoeftigen/mensen met een beperking:

 

Scootmobiel;

Duwrolstoel;

Po-stoel;

Verpleegbed;

Incontinentie materiaal (luiers);

Krukken;

Loopstokken

Kleding;

Urinaal;

Etc. etc.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua minim veniam.